Sall sogn

Sognehusets adresse

Det fælles sognehus for Sall og Haurum-Houlbjerg-Granslev sogne er placeret på Villungsvej 16 i Houlbjerg

Sognehusets kalender

Gospelkoret Sallvation

Skrevet: 07-12-2018
Gospelkoret Sallvation holder sidste øve gang inden jul / juleafslutning i Sall kirke mandag d. 10. december kl. 19.30.

Alle er velkomne til at komme og lytte og få drysset skønne toner, hygge og julestemning ned over sig.

JULEHYGGE torsdag 6. december kl. 19.30 i sognehuset i Houlbjerg

Skrevet: 30-11-2018
Der vil være kaffe, godter, fællessang, lotteri samt besøg af en fortæller fra Viborg fortællekreds, som vil fortælle en julehistorie. Tilmelding til kaffen gerne senest den 4. december til Kirsten Larsen: 30 34 27 95 eller vm30@privat.dk.

Alle er velkomne

HØJSKOLEAFTEN i sognehuset i Houlbjerg den 27. nov. kl 19.30 ved sognepræst Lene Sander

Skrevet: 15-11-2018
Aftenens emne: Hvad skete der egentlig, da danerne blev kristne – en rejse til Kongernes Jelling og ”omegn”

Kom og hør, hvad det var Lene sad og nørdede med i sin studieorlov.

Rejsen går til Vikingetidens Jelling, hvor vi møder den unge nye konge Harald Blåtand som lige har mistet sin medkonge, som også var hans far Gorm den gamle.

Harald står overfor nogle seriøse udfordringer.

Faretruende tæt på rumsterer den tysk-romerske kejser, der gladelig vil indlemme de vilde nordboere i sit rige. Det er Harald ikke interesseret i. Omvendt er han meget interesseret i den nye religion, der langsomt er begyndt at sive ind bl.a. sydfra. I Ribe lader folks sig allerede døbe for at kunne handle med de nye spændende handlende, der kommer til byen, som er kristne. Ansgar nordens apostel lader også røre på sig med sine kirkebyggerier, og munken Poppo bærer glødende kul for at overbevise Harald om den sande religion. Det skete en del, men desværre er det skriftlige kilder til denne del af vores historie få, men nyligt er der gjort mange nye arkæologiske fund, der kan være med til at kaste lys på en spændende del af Danmarkshistorien, hvor kongsgården rent faktisk lå i Jylland! Er du interesseret, så kom og hør mere.

SOGNEDAG - søndag 11-11-2018 kl. 11.00

Skrevet: 02-11-2018
Der inviteres til sognedag.

Dagen er for beboere i alle 4 sogne og andre interesserede.

Vi starter dagen med gudstjeneste i Houlbjerg Kirke kl. 11.00, hvorefter der er frokost og kaffe i sognehuset.

Sognekoret vil underholde med et par sange i kirken og i sognehuset.

Efter frokosten kommer Erik Lindsø og oplyser og underholder os. Men vi skal også selv være lidt aktive, for dagens emne er sange fra Højskolesangbogen. Erik Lindsø vælger sangene og knytter kommentarer til dem. Han fortæller både om, hvad den enkelte sang betyder for ham, og hvilke historier, der i øvrigt knytter sig til den.

Erik Lindsø er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere og fortællere, der med muntre historier og humorens bid sætter tilværelsen under lup. Han har været højskoleforstander på Rønshoved Højskole, programmedarbejder i Danmarks Radio og redaktør for Højskolebladet og magasinet Grænsen. Han er nu tilknyttet Rødding Højskole som underviser og kursusarrangør. Erik Lindsø har senest udgivet bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og ”Livet er i det mindste en historie værd”. Han er på vej med en bog om den danske sang.

Alle er velkomne.

SOGNEAFTEN MED FOREDRAG OM ASTRID LINDGREN tirsdag den 30. okt. kl. 19.30 i Sognehuset i Houlbjerg

Skrevet: 22-10-2018
Anne Valbjørn vil føre os ind i Astrid Lindgrens univers, hvor vi nok møder både Emil, Ronja, Brødrene Løvehjerte og alle børnene fra Bulderby.

Undervejs serveres stort kaffebord.

Alle i Haurum, Granslev, Houlbjerg og Sall sogne - såvel som alle andre, der kan tænke sig at være med er hjerteligt velkomne!