Sall
Sall kirke
Sall sogn


JULEKONCERT OG ARNE HAUGEN SØRENSENS BILLEDER i Sall Kirke tirsdag den 20. november kl. 19.30

Skrevet: 06-11-2018
Sall og Haurum-Granslev-Houlbjerg menighedsråd indbyder til en ganske særlig kunstnerisk og musikalsk oplevelse. Trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen har udviklet en fremførelse af Händels Messias, hvor parret udover at spille uddrag af Händels mesterværk, vil projicere en betagende billedfremvisning af Arne Haugen Sørensens fortolkninger af Jesu liv op på storskærm i kirken.

Udover satser fra Händels Messias byder aftenens program på stemningsfuld julemusik.

I 2013 udkom Dorthe Zielke og Søren Johannsen med Händels Messias i uddrag for trompet og orgel, udgivet på Naxos. De har udvalgt satser til deres version af værket og indspillet omkring halvdelen af indholdet fra det populære værk. Satserne er varierende - med det store kirkeorgel og ved at anvende fem forskellige trompeter, fastholdes det mangfoldige lydbillede i Händels mesterværk.

Arne Haugen Sørensen havde sin debut som maler og grafiker i 1953 på Kunstnernes Efterårsudstilling. Han har modtaget adskillige priser og hædersbevisninger, bl.a. Eckersberg Medaljen og Thorvaldsen Medaljen. Han er repræsenteret på de fleste danske kunstmuseer, men er også kendt for udsmykningen i en lang række danske kirker. I 2017 fik Arne Haugen Sørensen sit eget museum i Videbæk, Vestjylland.

Dorthe Zielke har siden sin afslutning på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium spillet freelance i diverse orkestre, herunder Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret, DR Big Bandet og Mahler Chamber Orchestra. Hun spiller ofte i kirker ved festgudstjenester og andre kirkelige handlinger.

Søren Johannsen fik sin organisteksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, fortsatte med solistklassen sammesteds og havde sin debutkoncert i Helligåndskirken, København i 1995. Med det klassiske orgelrepertoire har han givet en række koncerter i Danmark og i udlandet. Han har opført J. S. Bachs samlede orgelværker otte gange i koncertrækker og en gang over 22,5 timer i samme døgn, hvilket man kan finde i Guiness Book of Records 2001. Søren Johannsen er organist i Christians Kirke, København.

Alle er hjerteligt velkomne!


SOGNEDAG - søndag 11-11-2018 kl. 11.00

Skrevet: 02-11-2018
Der inviteres til sognedag.

Dagen er for beboere i alle 4 sogne og andre interesserede.

Vi starter dagen med gudstjeneste i Houlbjerg Kirke kl. 11.00, hvorefter der er frokost og kaffe i sognehuset.

Sognekoret vil underholde med et par sange i kirken og i sognehuset.

Efter frokosten kommer Erik Lindsø og oplyser og underholder os. Men vi skal også selv være lidt aktive, for dagens emne er sange fra Højskolesangbogen. Erik Lindsø vælger sangene og knytter kommentarer til dem. Han fortæller både om, hvad den enkelte sang betyder for ham, og hvilke historier, der i øvrigt knytter sig til den.

Erik Lindsø er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere og fortællere, der med muntre historier og humorens bid sætter tilværelsen under lup. Han har været højskoleforstander på Rønshoved Højskole, programmedarbejder i Danmarks Radio og redaktør for Højskolebladet og magasinet Grænsen. Han er nu tilknyttet Rødding Højskole som underviser og kursusarrangør. Erik Lindsø har senest udgivet bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og ”Livet er i det mindste en historie værd”. Han er på vej med en bog om den danske sang.

Alle er velkomne.


ALLE HELGEN GUDSTJENESTE I SALL KIRKE søndag den 4. november kl. 19.00

Skrevet: 23-10-2018
Også i år vil der blive afholdt en særlig Allehelgens-gudstjeneste her i pastoratet.

Ved denne gudstjeneste vil vi mindes de personer, som er døde siden sidste Allehelgensdag. Vi sætter ord på smerten og døden, og i gudstjenestens løb vil navnene blive læst op. Vi vil mindes vore kære afdøde og takke for, hvad de fik lov til at betyde.

Ved Allehelgens-gudstjenesten medvirker vores lokale violinist, Ian van Rensburg, som bor i Bøstrup.

Ian van Rensburg er koncertmester i Århus Symfoniorkester og er en højt anerkendt musiker, der også har virket som koncertmester i en række orkestre i udlandet. Han er født i Sydafrika og har studeret og virket som violinist mange steder rundt i verden. Han har desuden undervist en årrække på Det jyske Musikkonservatorium.

Ian van Rensburg står jævnligt som solist foran sit eget orkester og deltager desuden ofte i Århus Symfoniorkesters kammerkoncerter.

Efter gudstjenesten serveres en kop kaffe i våbenhuset.

Alle er velkomne.


SOGNEAFTEN MED FOREDRAG OM ASTRID LINDGREN tirsdag den 30. okt. kl. 19.30 i Sognehuset i Houlbjerg

Skrevet: 22-10-2018
Anne Valbjørn vil føre os ind i Astrid Lindgrens univers, hvor vi nok møder både Emil, Ronja, Brødrene Løvehjerte og alle børnene fra Bulderby.

Undervejs serveres stort kaffebord.

Alle i Haurum, Granslev, Houlbjerg og Sall sogne - såvel som alle andre, der kan tænke sig at være med er hjerteligt velkomne!


KRISTEN MEDITATION

Skrevet: 12-10-2018
Introduktionsmøde lørdag 27. okt. kl. 10 – 14 i sognehuset i Houlbjerg.

Til efteråret starter vi i Granslev kirke en gruppe, som vil praktisere kristen meditation. Det er en meditationsform, som også kaldes centrerende bøn, og som har dybe rødder i den kristne tradition.

Kristen meditation er en stille, enkel og ordløs form for bøn og meditation, hvor man opmærksomt og naturligt åbner sig for Guds nærvær.

Vi inviterer til introducerende møde i sognehuset i Houlbjerg lørdag den 27. oktober 2018 kl. 10-14 med gruppens vejleder Elisabeth Staal Jensen.

Herefter vil der være meditationsaften hver anden onsdag, første gang onsdag den 31. oktober, i Granslev kirke. (Tidspunkt aftales på intro-mødet).

Der kræves ingen forudsætninger for deltagelse; metoden er enkel og åben, og samtidig udfordrende og givende.

Tilmeld dig gerne til det introducerende møde til steen@europilgrim.dk

Alle er velkomne!